Řekové běží krysí závod. Evropa už stojí u klece.

5. 11. 2012 0:14:54
Evropská centrální banka, celý bankovní systém a Evropská unie nás dostává do krysího závodu. Cesta ven není v plánu.
Jak je vydlážděná ulice, kterou Řekové běží svůj krysí závod? Je vydlážděná miliardami eur, které za poslední roky inkasovali zadarmo od EU. Skládala se na ně Evropa, aby "srovnali krok" se zbytkem kontinentu.

Podle plánu měli Řekové modernizovat, inovovat, vylepšovat a z následných příjmů moderního státu měli půjčky splácet.

Zúčtujme!

Dostali zadarmo od EU cca 141 miliard Euro ve fondech(ČR cca 7 miliard Euro a jak dokázaly rozkývat rozkradačskou státní politiku! Jen 1/20 Řeckých dotací!) a potom další a další přísun půjček a dotací, který se zastavil u čísla cca 700 miliard Euro pro Řecko! Tedy přibližně 1 750 000 000 000,-Kč!

Řeků je asi 11 milionu, takže inkasovali cca 160 000 Euro na osobu. 4 000 000,-Kč! Čtyři miliony za dvacet let pro každého!
Dvacet let dostáváte 200 000,-Kč ročně! Chodili byste do práce s takovým příjmem? Řekové chodili, ale vymysleli to tak, že si na vše přispívali. Tu 13 + 14 plat, tu příplatek za nemoc, tu odměna za vzdělání, lepší důchody, větší platy, více státních úředníků,...

Zvykli si na ně. A kdo by si nezvykl. Celý svět jim dával a půjčoval!

Kdo v Řecku byl, tak ví jak to vypadalo(určitě v rekreačních oblastech) - odpočívající, tančící řecká mládež a ve službách pracující mladí lidé z celé (východní)Evropy. Díky kurzu si tam přišli na pěkný peníz, za který ale nebyli místní již ochotni pracovat.

Plán nevyšel! Řecko nemá na vracení! Konec jistoty státních dluhopisů!

Svět přestal dávat! Chce vracet a nebo draze půjčovat.

Ve skutečnosti již nechce půjčovat ani Řecku, ale pouze prostřednictvím Řecka vracet peníze těm, kteří Řekům půjčili. Těm, kteří koupili "jistotu" v řeckých dluhopisech. Tedy zejména Evropským (Německým) bankám a penzijním a jiným fondům. Evropská centrální banka tiskne peníze které "půjčuje" Řecku, které tyto posílá obratem bankám a fondům v Evropě a na celém světě. (v podstatě vyplácí sami sebe)

Takže svými dalšími vynucenými půjčkami Řecko ještě více zadlužují a nutí k utahování opasků.

Jak to vidím já? Selsky!

Bankrot! Státní bankrot! Omlouváme se, nemáme na vrácení! Udělali jste bankéři špatné finanční rozhodnutí, dejte si nás do opravných položek a vyčíslete si ztrátu! Když se zbrcháme, zkusíme něco vrátit. Nebo vám něco prodáme. Asi se vrátíme k Drachmě. Pojďme se domluvit na možnostech.

Tak by to mohlo být,ne? Ať tratí ten, kdo špatně investoval! Normální kapitalismus!

Jak to ale je?

Španělsko, Itálie, Portugalsko, Slovensko a všichni ostatní v Euru podepsali a schválili Evropský stabilizační mechanismus - ESM. Což znamená, že dluhem zmítané státy Evropy sami hospodařící na dluh si u ECB půjčí ještě víc a pošlou to na "záchranu" Řecka.

Toto zopakuji a zdůrazním na případu Slovenska:

Vycházejme z toho (PŘIBLIŽNĚ), že Slovenský občan má průměrný plat 780 Euro a Řecký 1 400 Euro, že Slovenský důchodce má 360 Euro a Řecký 1400 Euro(Nyní hlasují o snížení důchodů nad 1000 Euro o 25% = chystají 48 hodinovou stávku proti snížení). Podle těchto čísel je na tom Slovák podstatně hůře než jeho Řecký spoluevropan.
Co však požaduje Evropská unie po Slovácích?( po Češích hned jak budeme platit Eurem!už jsme si to odhlasovali) Pošlete svému chudému spoluevropanovi peníze, je na tom špatně a potřebuje podpořit!(nedělal jsem průzkum, ale odhaduji že 99,9% Slováků má na to, kdo je chudý evropan, opačný názor) Takže naši sousedé byli donuceni si odsouhlasit, že budou do ESM posílat částky o jaké si Unie řekne. Bez odmlouvání! Do 7 dnů po zdělení částky! Už poslali 6 + 8 miliard euro!
Slovákovi stačí jeho mzda i důchod, tak proč nepodpořit chudé jihoevropany.

A nejhorší na tom všem je, že Slováci (stejně jako Řekové a celá Evropa) hospodaří s deficitním rozpočtem!!! Tedy, aby mohli KOMUKOLIV půjčit,tak si nejdřív MUSÍ sami půjčit!

Tady je někdo magor! Nebo Matka Tereza!

KRYSÍ ZÁVOD ZAČÍNÁ!

Slováci si půjčí u ECB, aby mohli půjčit Řekům, kteří musí zaplatit dluh u ECB! Jupí, kolo v kleci se roztáčí na vyšší stupeň! Za chvíli si Slováci půjčí na pomoc Španělsku, pak si půjčí na pomoc Itálii a pak už budou na řadě konečně i oni. Nebudou moci splácet půjčky, které si vzali na pomoc kolegům v Evropské unii! Takže Evropa jim taky půjčí! Jsme přece EU!

A kde na to Evropská unie veme?

Půjčí si u Evropské centrální banky! Ta má tonery doplněné.

Kruh je uzavřen = drž hubu a šlapej!


Autor: Jiří Remeš | pondělí 5.11.2012 0:14 | karma článku: 36.25 | přečteno: 2011x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ekonomika

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 597 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.74 | Přečteno: 904 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.95 | Přečteno: 1573 | Diskuse

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 19.36 | Přečteno: 496 | Diskuse

David Kunc

Ekonomické události 11. týdne

Americká inflace se delší dobu pohybuje nad 3 %. Aby inflace zpomalila, bude muset zpomalit i americká ekonomika - což, se možná již pomalu začíná dít. Dokud v USA nenastanou podobné symptomy jako v EU, bude inflace patrně vyšší

18.3.2024 v 6:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 69 | Diskuse
Počet článků 14 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1290

Po dlouhém působení na pozici realitního makléře, majitele realitní kanceláře jsem se přesunul do funkce Správce nemovitostí. 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...