Diskuse

Kdo platí provizi realitní kanceláři?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Remeš,chci reagovat přímo na váš článek o provizích - píšete,že by provizi měl platit prodávající (tedy majitel nemovitosti,který RK nemovitost svěřil k prodeji).

Cituji vás:

 "Dle mého přesvědčení je varianta, že provizi platí PRODÁVAJÍCÍ, tou nejpravdivější!" konec citace

Z toho mi jednoznačně vyplývá,že u pronájmu bytů či prostor k podnikání by to mělo být stejné.

Provizi by měl platit PRONAJÍMATEL (čili vlastník bytu či prostor).Přitom ve vaši RK Home 4 people platí u pronájmu provizi NÁJEMCE.

Nezdá se vám,že si vlastně protiřečíte? Mimo jiné takto postupuje většina RK,provizi většinou účtují nájemci ve výši jednoho nájmu. Příklad: http://www.home4people.cz/nemovitosti/detail/byty/pronajem/hl.-m.-Praha-kraj/okres-Hlavni-mesto-Praha/praha/pronajem-bytu-2+kk,-Praha-10---Hostivar_7015

0 0
možnosti

F75i97l74i23p 60F30u47c21h89s

24. 3. 2014 18:57

Mám-li být upřímný, pane Remeši, tak než svěřit svou nemovitost do rukou realitního makléře, tak to spíše uvěřím tomu, že Svobodní zvítězí v příštích parlamentních volbách a Petr Mach se stane premiérem... ;-)

F.F.

0 0
možnosti
Foto

:-) Já doufám, že to půjde postupně... Po vítězství Svobodných ve volbách svěříte svou nemovitost do rukou realitního makléře, nejlépe členovi Svobodných...:-)

Jinak já doporučuji svěřit nemovitost do rukou jednoho makléře, kterému důvěřujete a který Vám byl doporučen okruhem přátel. A toto svěření stvrdit smlouvou, která vymezuje formu spolupráce.Možnosti profesionálních zprostředkovatelů jsou mnohonásobně větší, než možnosti většiny prodávajících.

0 0
možnosti
Foto

má rada, nikdy nepodepisujte výhradní zastoupení!! Když neudělají nic a nakonec si kupce stejně najdete sami, tak vypláznete desítky tisíc za nic. A obecně vzato, i jen jednotky tisíc za pouhé zařazení na jejich web (jeden z tisíce) je úlet.

1 0
možnosti
Foto

Vy jste z oboru, nebo jste narazil na jednü či dvě RK, které se takto chovaly a nyní zevšeobecňujete?

0 0
možnosti
Foto

Tady bych ty rozdíly našel = 8x jiná fotka, jiná cena, jiné m2 = jsem vítěz kvízu? ;-D Vzhledem k tomu,že je to inzerce od jednoho makléře, a vím kolik inzerce stojí, se domnívám, že omylem inzeruje totéž 2x.

0 0
možnosti

Skvělá realitní kancelář:    Home4People Vám zprostředkuje prodej dvoupatrového, Činžovního domu v osobním vlastnictví po rekonstrukci, kde se nachází tři bytové jednoteky 2x 2+1(87m²), 1x 1+1 (33m²). Cinžovní dům leží nedaleko centra města Slaný u Kladna. K domu náleží 342m² přilehlý pozemek, který slouží jako zahrada a průjezd možný k parkování. Dům je z jedné poloviny podskepený. Dispozice domu: V přízemí domu je byt 2+1 87m². Byt je vytápěný amostatným plynvým kotlem s ohřevem vody. Kopelna a WC jsouspolečné. Kbytu patří technická místnost. V prvním patře je jedna bytová jednotka 2+1, vstupní chodba, obývací pokoj, ložnice. Koupelna a WC jsou společné byt má samostatný plynový kotel s ohřevem teplé vody. Druhá bytová jdnotka 1+1 s přistaveným prostorem na ložnici.Koupelna a WC jsou společné. Byt je vytápěn lokálním plynovým topením.Ohřev vod bojlerem. Dům má prostornou půdu, kde lze realizovat půdní přístavba. Budova je po částečné rekonstrukci vody, odpadu, elektroinstalace, a topení. Budova má nová plstová okna. Ve Slaném je veškerá občanská vybavenst velmi dobrá dopravní dostupnost. Dostupnost do Prahy autem 25min. Objekt má předpokládanou výnosnost cca. 20 000,- měsíčně. Ev. číslo: 6251.      ;-D

0 0
možnosti
Foto

Asi trochu zaseknutá klávesnice na PC... :-).  Souhlasím s vám = Rv

0 0
možnosti
Foto

Sama jsem si vytvořila inzerát na výměnu, naměřila a nakreslila plánek, nafotila svůj byt a dala ke známé na realitní webovky. Docela jsem koukala, když si za mnou vypracovanou nabídku účtovala RK deset tisíc provizi od zájemce. Přišlo mi to dost nefér.Jedinou práci, kterou provedl člověk z RK bylo, že 1x přijel z Kladna do Prahy a byl u jednání mezi mnou a zájemci o výměnu. Kdybych tohle věděla, nechala jsem inzerát volně - on by se někdo dřív nebo později ozval.

2 0
možnosti
Foto

to bylo ještě hodně málo;-D

0 0
možnosti

jediná správná odpověď - prodávající

0 0
možnosti

vzdy ji plati kupujici s tim, ze prodejni cena je pouze virtualni a ve skutecnosti prodavajici prodava za nizsi cenu.

1 0
možnosti
Foto

Ze svých dvou zkušeností s prodejem a potom i koupí bytu jsem nabyl dojmu, že realitní makléři jsou jen bandou blbců a jejich provize je zcela neoprávněná. Vše jsem si musel udělat sám, protože co z nich padalo za nesmysly to člověk jen zíral. Pokud bych neměl kamaráda právníka co předělal všechny smlouvy, tak bych hořce zaplakal.

4 1
možnosti

mam podobnou zkusenost.

0 0
možnosti