Jiří Remeš

Stát má divnou obavu o naše zdraví. A dělá z nás blbce.

5. 08. 2014 18:52:31
Je období hub a houbaření. Většina známých aspoň jednou za sezónu vyrazí na houby. Ani já nejsem výjimkou a tak jsem vyrazil. V klidném prostředí lesních hvozdů a houbaření jsem došel na to, že stát se k lidem nechová dobře. Spíše naopak.

Řekněme si to rovnou, stát nás chce otrávit.

Při krásné houbařské procházce jsem viděl a našel nejen krásné hříbky, našel jsem i celkem vzato velké množství hřibů nejedlých a také - a to je oč tu běží - i velké množství hřibů jedovatých. Pěkné muchomůrky červené a podle zkušenějších houbařů i muchomůrky zelené. Od lehce jedovatých až po vyložené jedy.

A státu to nevadí. V lese prostě najdete jedovaté houby a žádný Útvar rychlého nasazení nezasahuje. Najdete tam i jiné jedy, např. Rulík zlomocný, který si s troškou náhody spletete s borůvkou.

A opět nic. Žádný policejní zákaz sběru.

Státu nevadí, že budete mít plný batoh jedovatých hub, rulíku a nevím čeho všeho. Státu dokonce ani nevadí, pokud by jste si na zahrádce udělali rulíkovou či muchomůrkovou plantáž.

Možná stát v tomto případě předpokládá, že lidé jsou rozumní a otrávit se nechtějí. Pokud je to tak, jsem spokojen.

Co však nechápu, je situace, kdy v případě že si lidé na zahrádce začnou pěstovat konopí, které dle lékařských informací nikdy nikoho neotrávilo a má naopak velké množství léčivých účinků, stát nasadí policii. Dokonce zabaví i truhlíky a hnojivo na jejich pěstování.

Stát zakazuje pěstovat konopí protože lidé jsou (podle státu) nerozumní a chtějí si zničit zdraví rostlinou s prokazatelnými léčebnými účinky! Požití rulíku zlomocného se smrtelným jedem ale nechá stát na rozhodnutí každého jednotlivce, protože přece jsme rozumní (podle státu).

Státu se dlouhodobě daří z nás dělat nerozumné lidi blbce, protože většinu občanů zatím úspěšně přesvědčuje, že konopí je jed.

Zatím!

P.S. Doporučení pro pěstování jedovatého keře rulíku zlomocného s kterým se spokojí stát: pokud možno, nepěstujte na zahradách kde se pohybují děti!

Autor: Jiří Remeš | karma: 28.34 | přečteno: 1409 ×
Poslední články autora