Jiří Remeš

Dvaadvacet let po revoluci a pořád jak v ČSSR

10. 12. 2012 16:49:00
Jsem znechucen. Naše společnost nemá šanci se dostat dál než k dalšímu zvolení komunistů a pokračovat tak v tradici Československé socialistické republiky. A není to jen politickými podfuky a zlodějnami. Je to zakořeněné ve většině populace.

Oči mě otevřelo - a k pláči dohnalo - přečtení několika diskusí k různým kauzám, situacím a také vlastní zkušenosti.

Po delší době jsem jel městskou hromadnou dopravou a vrátil jsem se v čase o 25 let. Né kvalitou autobusu, kvalitou pasažérů. Nastoupil revizor a začal kontrolovat lístky. A v tu chvíli jsem byl zpět - někteří lidé začali nadávat, někteří "cestující" vystřelili na druhý konec vozu a první zastávkou opustili bus.

A teď přišla vrcholná scéna - revizor chytil mladíka bez platné jízdenky a lidé kolem mě mu začali nadávat že buzeruje lidi a ať táhne ledaskam! Nadávali revizorovi, né tomu podvodníkovi který jel bez dokladu! Né tomu, který svou jízdou bez lístku připravuje soukromého (pravda městského, ale to je jedno) dopravce o příjem! Né tomu, díky kterému se zdražuje téměř každoročně jízdné, protože on a jemu podobní neplatí za službu kterou využívají! Nadávali revizorovi!!! Nadávali revizorovi za to, že dělá svou práci!

Nedávno psal někdo svou zkušenost z vlaku - měl koupenou první třídu a do kupé přistoupila matka s dvěma dětmi. Pán paní upozornil že je ve vagónu první třídy a paní na jeho upozornění jen mávla rukou. Když přišla průvodčí a chtěla lístky, dělala paní překvapenou, že ona o tom nevěděla. Takže platící pán oznámil průvodčí, že paní ví, protože ji sám upozornil - což potvrdil další spolucestující.

Diskuse pod článkem mě dovedla opět o 25 let zpět. 90% příspěvků nadávalo na pána s platnou jízdenkou! Né na paní, která měla podstatně levnější lístek do vozu 2. třídy! Né na paní která okrádá dopravce. Né na paní, která se dopustila podvodu! Nadávali pánovi že je darebák a bonzák! Nadávali pánovi, který chtěl za svůj dražší, řádně zaplacený lístek to, co si zaplatil! Klidnou, pohodlnou cestu. Nepochopitelné!

Příkladů je samozřejmě víc a vidíme je všude.

Jsme pořád v socialismu! Pořád si myslíme, že všechno je všech. Pořád chceme brát ze společného! Pořád se kradou solničky v restauracích! Pořád si zaměstnanci myslí, že propisky, diáře, telefonování, benzin, ... jsou v soukromé firmě taky jejich. Pořád si myslíme, že toto je normální!

NENÍ TO NORMÁLNÍ! NORMÁLNÍ JE NEKRÁST! NORMÁLNÍ JE NEPODVÁDĚT!

A víte co je nejhorší? Poslední volby to ukázaly. Ti čestní už rezignovali a nechávají o svém osudu rozhodovat " ČERNÉ PASAŽÉRY"

Autor: Jiří Remeš | karma: 30.23 | přečteno: 1627 ×
Poslední články autora